Szuper kényelmi extrákat kapott az Opera 48

opera 48 böngésző
Többek közt képernyőlopóval újított az opera 48
Vágólapra másolva!
Már időzónák és mértékegységek között is képes átváltani a böngésző.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban keveset hallottunk az Opera böngésző háza tájáról, azonban a most elérhetővé vált 48-as főverzióval ismét fontos újításokat tett le az asztalra a tervezőcsapata. A szokásosnak megfelelően a böngésző innen tölthető le, Windows mellett a Linux és macOS rendszereket is támogatja.

Többek közt képernyőlopóval újított az Opera 48 Forrás: Opera

Az újdonságai közül elsőként is kiemelendő, hogy mostantól a weblapokon lévő szövegek kijelölésekor nem csak pénznemek között képes automatikusan átváltani a böngésző, de egyes gyakran használt mértékegységekkel, továbbá a GMT időzónákkal is elboldogul. Ugyan bővíteni kell még a felismert adatok körét, azonban sosem volt ilyen egyszerű kideríteni, hogy például mit kell érteni egy autó tesztjében olvasott 40 mérföld / gallonos fogyasztás alatt.

Opera 48 Forrás: Opera

A témánál tartva ha kijelölünk egy szöveget a weblapon, akkor a megjelenő popup felületen egy kattintással rá lehet keresni a szövegre. Hasznos lehet még a böngésző új képlopó eszköze is, amellyel képernyőképet készíthetünk a weboldalak bármely szabadon kijelölhető részéről vagy egészéről.

További újdonságok: a nem kívánatos böngészési előzmények már a címsávon keresztül is törölhetőek, a böngésző képes adatokat importálni a Microsoft Edge és Yandex böngészőkből, logikusabbá vált a főmenüjének a kialakítása, a motorja pedig a Chromium 61-re frissült.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!