Hamarosan vezeték nélkül tölthetjük a kocsinkat is

bmw, vezeték nélküli töltés
Nem, mintha nehéz lenne bedugni a csatlakozót, de azért ez menő nem?
Vágólapra másolva!
A BMW majdnem kész vezeték nélküli töltési technológiájával, azonban egyelőre csak egy modellhez lesz elérhető a megoldás. Mindenesetre nagyon jövőbemutató a koncepció.
Vágólapra másolva!

A töltőpad az 530e iPerformance hybriddel kompatibilis első körben. A töltő konnektorhoz csatlakoztatása után az autón lévő szenzorok segítségével belőhetjük, hogy hova kell állnunk, hogy töltődjön.

Ez a koncepció egész használhatónak ígérkezik, mivel például a garázsunkban beüzemelt töltőpad fölé csak be kell állnunk, és reggelre telepumpálja az akkut.

Azért a hatásfok tekintetében még van hova fejlődni.

Igen, sajnos a hatásfok még nem az igazi, mivel a rendszernek a 9,4 kWh-s akkumulátor feltöltéséhez 3,5 órára van szüksége. Ennek fényében azért elgondolkodtató, hogy megéri-e a dolog, pláne otthonra, ahol aztán igazán kell, hogy legyen plusz két percünk, hogy a töltőhöz csatlakoztassuk az autónkat. De persze nyilvánvaló, hogy ez még csak a kezdet. Ez a technológia biztosan sokat fog fejlődni a következő években és szép lassan ugyanúgy elterjedhet majd, mint a már említett okostelefonok esetén.

A The Verge a BMW észak-amerikai szóvivőjétől úgy tudja, hogy az USA-ban és Kanadában engedélyeztetés alatt van a szerkezet. Más országokban jövő év elejére tervezik a startot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!