Átnevezi a Windows Áruházat a Microsoft

microsoft áruház windows 10
Hamarosan Microsoft Áruház lesz a Windows Áruházból
Vágólapra másolva!
A jövőben jó eséllyel hardvereket is árulni fog benne a vállalat.
Vágólapra másolva!

A The Verge beszámolója alapján a Windows 10 kisebb béta frissítéseit tesztelők váratlan patchet kaptak a múlt héten, amelyben a redmondi vállalat átnevezte a Windows Áruház programboltot Microsoft Áruházra. Hivatalos tájékoztatást egyelőre nem kaptunk a változtatás kapcsán, a patch jó eséllyel a Windows 10 Fall Creators Update gigafrissítéssel nagyjából párhuzamosan válhat elérhetővé a stabil szoftverkiadási csatornában.

Hamarosan Microsoft Áruház lesz a Windows Áruházból Forrás: The Verge

Az átnevezés érdekes, hiszen a lépéssel a Microsoft összehangolta a programboltjának és a fizikai üzleteinek az elnevezését. A Windows Áruházban jelenleg csak „virtuális" javak kaphatóak, Magyarországon alkalmazások és játékok, de más országokban zenék, filmek, és sorozatok is régóta beszerezhetőek a boltból.

Ez egyelőre puszta spekuláció, ám racionálisnak tűnik, hogy az átnevezést követően a Microsoft hardverek árusításába kezdhet majd a Windows 10 beépített áruházában. Igazából az a meglepő, hogy eddig nem szánta el magát erre a lépésre a vállalat, hiszen régóta rendelkezik saját webshoppal, nem csak harmadik feleken keresztül szerezhetőek be a saját márkás hardverei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!