Jöhetnek a hűtőnkbe ételt szállító futárok?

Walmart Wal-Mart
MIAMI, FL - AUGUST 18: A Walmart store is seen on August 18, 2015 in Miami, Florida. Walmart announced today that earnings fell in the second quarter due to currency fluctuations and the retailer's investment in employee wages and training. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Walmart szerint nem kellene otthon lennünk a csomag átvételéhez.
Vágólapra másolva!

A futáros házhoz szállítás legnagyobb problémája, hogy a vevőknek vagy otthon kell lenniük a csomagjuk átvételéhez, vagy szükségük van egy csomagátvevő pontra az akciórádiuszukon belül. A csomagkiszállításos üzlet ugyan továbbra is dinamikusan nő, azonban a fenti nehézségek erősen visszafogják a benne rejlő potenciált.

Forrás: AFP/Joe Raedle

Az Amazon nemrég a fenti problémák miatt tervezett egy társasházaknak szánt csomagmegőrző szekrényt, a mobilos alkalmazással kinyitható rekeszeiben bent hagyhatják a futárok a csomagokat. Ez egy racionális ötletnek tűnik, azonban az élelmiszer-kiszállítási piacon az Amazonnal most már közvetlenül versengő Walmart áruházlánc úgy döntött, hogy hűthető dobozok tervezgetése helyett előáll egy amolyan végső megoldással: a futárai betehetnék a vásárolt termékeket az ügyfelek hűtőibe.

Még akkor is, ha épp nincsenek otthon.

Ez egy igencsak merész ötletnek tűnik: nem teljesen világos számunkra, hogy ki lenne hajlandó érdemi felügyelet nélkül idegeneket beengedni a lakásába. Ugyan a Walmart háttérellenőrzést hajtana végre a futárokon, és biztonsági kamerákkal is követhető lehet a kollégáinak ténykedése, ám ez akkor is elég meredeken hangzik.

A kiszállítási mód csak akkor lenne igénybe vehető, ha az ügyfelek ajtajai támogatott típusú okos zárakat használnának. A rendeléskor az ügyfél beállítana egy egyszer használatos nyitókódot a zárhoz, a futár ezt bepötyögve jutna be a lakásba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!