Vizelve készített saját betűtípust egy svéd punkbanda

pissjar sans betűtípus
Hat hónap alatt sikerült csak összevizelni a PissJar Sans betűtípust
Vágólapra másolva!
Hat hónapon át dolgoztak rajta, bárki ingyen letöltheti és használhatja.
Vágólapra másolva!

A punkság a lázadásról és a megbotránkoztatásról szól, azonban a punkok többségének ritkán sikerül kifejezetten egyedi és kreatív módon lenyűgöznie a nagyérdeműt. A svéd PissJar punkbanda most megmutatta, hogy azért lehet még újat mutatni: hat hónap alatt saját betűtípust készített a bemutatkozó lemezének borítójához, méghozzá vizelve.

Hat hónap alatt sikerült összevizelni a PissJar Sans betűtípust Forrás: PissJar

Eredetileg csak az volt az ötlet, vizelve készítenek egy alternatív borítót az Apathy and Cheap Thrillshez, azonban pár órányi kemény vizelés után rájöttek, hogy sokkal több van az elképzelésben, így született meg a Pissjar Sans. Összesen hat hónapig dolgoztak rajta, de még így is csak az A-Z közti karakterkészletet sikerült elkészíteniük.

Ki gondolná, hogy ekkora munka korrektül összevizelni 26 betűt.

A PissJar Sans relatíve egyszerűen készült: rávizelték egy szövetre az éppen szükséges betűt, lefényképezték, végül pedig bedigitalizálták egy betűtípuskészítő szoftverrel. Egy darabig téma volt, hogy kitöröljék-e a betűk fő kontúrjai mellől a fröccsenéseket, de végül jobbnak találták otthagyni azokat, esztétikusabb lett tőlük a végeredmény.

A betűtípus ingyen letölthető a banda webhelyéről, a magáncélú mellett az üzleti használata is megengedett.

– olvasható a PissJar Sans leírásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!