Álló és fekvő helyzetben is használhatóak Lian Li házai

lian li pc-v720 számítógépház
Lian Li PC-V720 fekvő módban
Vágólapra másolva!
Lassan két évtizede ritkaságoknak számítanak a fekvő helyzetű dobozok.
Vágólapra másolva!

Az IBM PC korszak kezdetétől egészen a 90-es évek második feléig a számítógépházak többsége fekvő tájolású volt. Ebben az volt a ráció, hogy rájuk lehetett tenni a monitort, így elég sok hely megspórolható volt az asztalon; az óriási képcsöves monitorok idejében ez különösen hasznosnak bizonyult.

Lian Li PC-V720 fekvő módban Forrás: Lian Li

A 90-es évek közepe tájékán aztán megváltozott a helyzet, valamilyen oknál fogva az álló toronyházak pár év alatt teljesen kiszorították a fekvő modelleket. Nem teljesen világos, hogy ez miért alakult így, mindenesetre már nagyon régóta fehér holló a fekvő számítógépház, függetlenül attól, hogy sokak számára továbbra is praktikusabbak lennének a tornyoknál.

Lian Li PC-V720 álló módban Forrás: Lian Li

A minőségi házakat készítő Lian Li most bemutatott három új házat, amelyek fekvő és álló tájolásban is használhatóak, csak a ház kívánt lapjára kell rögzíteni a talpakat.

Persze a tervezők nem szerették volna, ha valamelyik tájolásban bután néznének ki a házak, így az előlapi csatlakozók a tájolástól függően vagy a ház tetején, vagy a jobb szélén találhatóak. Konkrétan öt portól van szó: két audio Jack, két klasszikus USB 3.0, továbbá egy USB 3.1 Type-C.

Három modellt jelentett be a gyártó: a PC-V720 modellbe ATX alaplapok is beférnek, a kisebb PC-V320 már csak microATX lapokat fogad, míg a legkisebb PC-Q50 jelű a miniITX lapokkal kompatibilis. Ilyen sorrendben a termékek ajánlott fogyasztói ára 220, 190, és 149 dollár.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!