Biztonságosan tárolja az adatokat az Apple Face ID

apple iphone x face id arcfelismerés
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
A Touch ID-vel azonos módon történik az arclenyomatok kezelése.
Vágólapra másolva!

Az Apple iPhone X kisebb-nagyobb meglepetésre nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, a hagyományos készülékfeloldást kényelmetlennek tartók arcfelismeréssel oldhatják fel a készüléket. A hasonló megoldásoktól eltérően az Apple FaceID nem pusztán az előlapi kamera segítségével dolgozik, hanem egy szonár módjára feltérképezi a felhasználó arcát, a művelethez 30 ezer infravörös sugarat használ.

Apple iPhone X Forrás: Apple

A rendszer biztonságával kapcsolatban többek közt már egy amerikai szenátor is kérdéseket intézett az Apple felé, így egymás után derülnek ki a működésével kapcsolatos részletek. Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztési üzletágának elnöke a TechCrunchnak most elárulta, hogy a Face ID ugyanazt a bombabiztos adattárolási és titkosítási módszert használja, mint amit a Touch ID ujjlenyomat-olvasó.

Ez azt jelenti, hogy a készülékek háttértáráról visszanyerhető információkkal lehetetlen fordított képalkotási eljárással rekonstruálni a felhasználók arcképeit. A tudomány jelenlegi állása szerint még az Apple sem képes kinyitni a Face ID-vel lezárt telefonokat, így például a hatóságok efféle kéréseinek sem tud majd eleget tenni.

További fontos információi, hogy a Face ID-vel kapcsolatos adatok soha nem hagyják el a mobilokat, a vállalat nem tárolja azokat a felhőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!