A Galaxy Note 8 is képes lesz 4K@60fps videókat készíteni?

samsung galaxy note 8 dex android okostelefon
Samsung Galaxy Note 8 a Dex dokkolóban
Vágólapra másolva!
Erről eddig nem volt szó, de a Samsung szerint megkapja a funkciót a mobil.
Vágólapra másolva!

A jelenleg használatban lévő mobilok döntő többsége még lejátszani sem képes a 4K felbontású videókat, nemhogy rögzíteni azokat. A mostanában piacra került csúcsmobilok már elég erősek az efféle feladatokra is: például a Qualcomm Snapdragon 835 lapkészletes telefonok képesek akár 60 képkocka/másodperces 4K videókat is lejátszani, míg a rögzítésük esetében 30 fps a felső limit.

Samsung Galaxy Note 8 a Dex dokkolóban Forrás: Samsung

Az első 4K@60fps-es videorögzítésre képes okostelefonokat a héten jelentette be az Apple, az iPhone X és az iPhone 8 modellek már képesek erre a mutatványra. A bejelentést követően a Samsung nagy csendben módosította a Samsung Galaxy Note 8 egyesült államokbeli webhelyét, miszerint a telefon is képes a trükkre.

A Samsung Galaxy Note 8 egyesült államokbeli webhelye szerint a készülék támogatja a 4K@60fps videorögzítési módot Forrás: Origo

Mindez azért különösen érdekes, mert Európában Samsung Exynos 8895 lapkakészlettel került piacra a készülék, ami a reklám szerint akár 120fps-sel is képes 4K videót rögzíteni. Viszont az Egyesült Államokban forgalmazott változatba Qualcomm Snapdragon 835 SoC került, amely a chiptervező cég szerint maximum 30 képkockás sebességgel bír 4K-s mozgóképet rögzíteni.

Hírünk írásáig a Samsung nem kommentálta a telefon adatlapjának rejtélyes változtatását, a szoftverében pedig egyelőre biztosan nem választható ki a 4K@60fps lehetőség. A telefon hivatalos magyarországi webhelyén sehol sem került említésre a kérdéses videorögzítési mód.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!