Gyári fotókon a belépőszintű Nokia 2

nokia 2 android okostelefon
Nokia 2
Vágólapra másolva!
Megbukhat a mobil, hacsak nem kap különösen kedvező árcédulát.
Vágólapra másolva!

Augusztus elején egyszer már fotókon pózolt a Nokia idei várhatóan utolsó androidos okostelefonja, most pedig a notórius szivárogtató Evan Blass jóvoltából az első sajtófotói is napvilágra kerültek. A telefon kijelzőjén lévő dátum 2017. október 5-öt mutat, ami talán a bejelentésének a dátuma lehet, de ez persze puszta spekuláció.

Nokia 2 Forrás: Evleaks / Twitter

A Nokia 2 abszolút belépőkategóriásnak ígérkezik, sőt: ha beigazolódnak a specifikációival kapcsolatos pletykák, akkor talán túlságosan is az lehet. Muszáj lesz rendkívül meggyőző árcímkét rábiggyeszteni, különben könnyen megehetik vacsorára a kevésbé ismert kínai gyártók olcsó modelljei.

Két okból: a négymagos processzora ellenére a Qualcomm Snapdragon 212 lapkakészlet kifejezetten elavult konstrukció, ráadásul a mérnökök állítólag 1 GB rendszermemóriával súlyosbították a helyzetet.

Ezekkel a specifikációkkal 2017 végén, 2018 első felében elég nehéz lehet eladni egy mobilt.

A fentieken túl csak annyit pusmogtak eddig a Nokia 2-ről, hogy 5 hüvelykes és 1280×720 pixeles érintőkijelzőt, továbbá 4000 milliamperes akkut kapott. Utóbbi alapján feltételezhető, hogy a szokásosnál hosszabb akkus üzemidejével próbálja majd reklámozni a gyártó. A képeken még kivehető, hogy előlapi és hátlapi kamerákat is kapott a mobil, a hátsót vakuval is kiegészítették.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!