Nyolc videokártya dugható a Colorful alaplapjába

colorful c.b250a-btc plus v20 alaplap kriptobányászat kriptopénz
Colorful C.B250A-BTC PLUS V20
Vágólapra másolva!
Semmilyen szabványos házba sem fér be a komikusan hosszú termék.
Vágólapra másolva!

A hazánkban kevésbé ismert Colorful váratlanul az elmúlt évek egyik legérdekesebb alaplapjával állt elő. Típusjelzéséből sejthetően a C.B250A-BTC PLUS V20 egyrészt Intel B250 lapkakészletet használ (a Skylake és Kaby Lake processzorokkal kompatibilis), másrészt pedig specifikusan kriptobányászoknak találták ki.

Colorful C.B250A-BTC PLUS V20 Forrás: Colorful

A semmilyen szabványos házba be nem passzítható, 485 × 195 milliméteres alaplapon összesen nyolc hosszú PCI Express port található: a legfelső PCIE x16, míg a másik hét darab PCIE x1 módban működik.

További érdekesség, hogy nincs rajta 24 tűs tápcsatlakozó, az alaplapba helyezett videokártyák tápellátásáról négytűs tápcsatlakozók gondoskodnak. Ebben az a ráció, hogy a kriptobányászok így hatékonyabban ki tudják használni a tápegységeiket, mindenféle átalakítókkal és elosztókkal jobban szét tudják teríteni akár több „PC" között is a teljesítményüket.

Colorful C.B250A-BTC PLUS V20 Forrás: Colorful

A Colorful termékén egyetlen memóriafoglalat található, ráadásul a megszokott DIMM helyett SO-DIMM modult fogad. A fogyasztói piacon megszokott alaplapoktól eltérően a C.B250A-BTC PLUS V20 nem tartalmaz integrált hangchipet, a hátulján pedig csak két USB, egy HDMI, és egy Ethernet csatlakozó található.

Nem világos, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a fura alaplap.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!