Tim Cook: az Apple nem csak a gazdagoknak való

Horizontal US President Donald Trump (R) and his son-in-law and senior adviser Jared Kushner (L) listen to Apple CEO Tim Cook (C) during an American Technology Council roundtable at the White House in Washington, DC, on June 19, 2017. / AFP PHOTO / NICHOL
Jared Kushner, Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója, és Donald Trump
Vágólapra másolva!
Ezt a várhatóan 1000 dolláros csúcs iPhone bemutatása előtt tisztázta.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a Fortune hosszas cikket közölt arról, hogy Tim Cook vezérigazgató szerint az Apple milyen úttörő megoldásokkal próbálja óvni a környezetet, és milyen fejlesztések segítségével javít az oktatáson és az egészségügyön. Az efféle témák iránt specifikusan érdeklődők számára mindenképp érdekes lehet az olvasmány, de az átlagos polgárok számára is akad benne pár anyagi jellegű, nem csak magyar pénztárcával érdekes meglátás az Apple vezetőjének részéről.

Jared Kushner, Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója, és Donald Trump Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Tim Cook szerint az Apple nem csak a gazdagoknak készít termékeket, hanem abszolút mindenkinek, kaphatóak 300 dollár környékén is új iPhone és iPad modellek. Ezen felül vitatja, hogy az Apple nagy profitrátával dolgozna, más cégek állítólag arányaiban sokkal nagyobbat szakítanak a termékeiken. Konkrét példákat nem hozott az efféle vállalatokra.

– adott leckét Tim Cook a relativitásból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!