Nem lesz gond az SNES Classic elérhetőségével

nintendo snes classic edition játékkonzol star fox 2
SNES Classic Edition
Vágólapra másolva!
Viszont a Switch hiánycikk marad, óriási a kereslet a konzol iránt.
Vágólapra másolva!

A tavaly ősszel piacra dobott NES Classic Edition sajnos rossz okból vált legendássá: a Nintendo régi motoros játékosoknak szánt retró konzolja cukorkaként fogyott, de kevés volt belőle. A problémás együttállásban lévő üzleti lehetőséget meglátott ügyeskedők erre többszörös áron kezdték értékesíteni a saját eszközeiket az aukciós oldalakon, időnként nevetségesen megkopasztva a japán cég rajongóit.

SNES Classic Edition Forrás: Nintendo

Reggie Fils-Aime, a Nintendo America elnöke a Financial Times-nak (via PCMag) adott interjújában elárulta, hogy óriási meglepetésként érte a vállalatot a NES Classic népszerűsége. A gyártási volument a tipikus retró konzolok eladási számaihoz igazították, majd mikor kis túlzással mindenki ilyet akart, akkor rajtuk kívül álló okok miatt már nem sikerült az eredetileg tervezettnél többet gyártatni a kütyüből.

A vállalat persze tanult a leckéből, így a most szeptemberben 80 dollárért piacra kerülő SNES Classic-ból már masszívan nagyobb készletek állnak majd rendelkezésre.

Fils-Aime azt is elmondta, hogy a márciusban piacra dobott Nintendo Switch-ből továbbra sem képes eleget gyártani a vállalat: abszolút masszív a konzol iránti kereslet, így az év hátralévő részében biztosan hiánycikk marad.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!