Blokkolta Malajzia a Steam játékáruházat

fight of gods jézus buddha verekedős játék
Fight of Gods
Vágólapra másolva!
Nem tetszett a hatóságnak egy budget játék reklámvideója.
Vágólapra másolva!

Váratlanul kisebb zűrbe keveredett Malajziában a Steam, egy a Korai Hozzáférés programban a héten elérhetővé vált játék ugyanis kiverte a biztosítékot a helyi Távközlési és Multimédia Bizottságnál. A testület 24 órás türelmi idővel felszólította a Valve-ot a játék malajziai forgalmazásának beszüntetésére, ám ez nem történt meg, így a blokkoltatta az országban a komplett Steam áruház elérését.

Fight of Gods Forrás: PQube

A Fight of Gods egy Mortal Kombathoz hasonló, oldalnézetes verekedős játék. A címéből sejthetően istenekkel kell verekedni benne, jelenleg Buddha, Jézus, Odin, Athena, Mózes, Sif, Anubis, Guan Gong és Amaterasu közül válogathatnak a játékosok. Mondjuk Jézus technikailag nem isten, de ez persze ritkán izgatja az alacsony költségvetésű videojátékok készítőit.

Könnyen elképzelhető, hogy önmagában nem is a játék, hanem a humorosnak szánt trailere akasztotta ki a bizottságot. A videó története szerint Jézus kétezer éve megmentett mindenkit, most pedig a keresztről lemászva visszatért, hogy a játékosok segítségével visszaállítsa az emberek hitét, terjessze az üzeneteit és a békét.

Mindezt Buddha elverésével illusztrálták.

„A kormány fő céljai közé tartozik, hogy szolidáris környezetet, harmóniát, és jólétet biztosítson az ország rasszok és vallások tekintetében színes lakossága számára. A kormány nem fog olyan kompromisszumokat kötni, amelyek veszélyeztethetik ezen célok elérését" – indokolta a döntést Salleh Said Keruak, a Távközlési és Multimédia Bizottságot irányító miniszter.

A játékot kiadó PQube szerint a terméke humorral áll hozzá a valláshoz: nem kíván senkit sem megbántani, vagy vallási propagandát terjeszteni.

Hírünk írásáig a Steamet üzemeltető Valve nem kommentálta a helyzetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!