Nem kell már papírokkal bíbelődni a Telenor üzleteiben

iPhone 6, 6 plus go on sale in Russia communications mobile device HORIZONTAL cellular gadget iPhone smartphone SQUARE FORMAT
2499107 Russia, Moscow. 09/25/2014 Shoppers at a Svyaznoy mobile handset store in Moscow exploring the functions of the new Apple iPhone 6 and iPhone 6 plus smartphones. Alexander Vilf/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Az ügyfelek persze kérhetnek papíralapú példányt is az előfizető dokumentumokból.
Vágólapra másolva!

A Telenor üzleteiben mostantól digitálisan történik az ügyintézés, az ügyfeleknek papírra nyomtatott szerződések helyett a jelenleg legfejlettebbnek számító Wacom céleszközön vagy táblagépen kell szignálniuk előfizetői szerződéseiket.

A kép csak illusztráció Forrás: RIA Novosti/Alexander Vilf

Az üzletekben lévő digitális tábla nem csupán az aláírás képét rögzíti, hanem az írás vonalának paramétereit, a kézírás sebességét, az egyes pontokon mért nyomáserősséget, és hogy az aláírás során miként változott az érintőpálca dőlésszöge.

A rengeteg különböző írásparaméter rögzítése jelentősen növeli a biztonságot, és minimálisra csökkenti az esetleges visszaélések lehetőségét is.

A digitális aláírás bevezetésének köszönhetően a Telenor havonta mintegy 550 ezer, éves szinten pedig mintegy 6,6 millió A4-es oldalnyi papírral fog kevesebbet felhasználni. Ez évente több mint 33 tonnányi papírt jelent, ezen kívül évente több ezerrel fog csökkenni a felhasznált tintapatronok száma is az üzletekben. Csak a szerződések oldalainak összetűzéséhez használt gémkapcsokból több mint 8 millió darabot takarít meg a Telenor. Bár a teljes szerződéskötési folyamat digitalizálása az ország minden üzletében jelentős beruházásokat igényelt, a vállalat várakozásai szerint már egy év alatt megtérülnek majd az átállás költségei.

Igény szerint továbbra is lehetősége lesz az ügyfeleknek arra, hogy szerződéseikről papírmásolatot kérjenek, de erre nem lesz szükség, mert a szerződés megkötését követően az összes digitális dokumentumot rövid időn belül elérhetik a MyTelenor online felületen keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!