Mario nem vízvezeték-szerelő többé

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy mindenki kedvenc olasz vízvezeték-szerelője megunta a szakmát, és inkább más irányban képzeli el a jövőjét.
Vágólapra másolva!

Minden idők legnépszerűbb videojáték-főhőséről valószínűleg mindenki tudja, hogy a hivatalos foglalkozása vízvezeték-szerelő. Elvégre jelentős időt töltött el a Super Mario-játékokban azzal, hogy csatornákba ereszkedik le, és ott dolgokat csinál - oké, vízvezetéket éppen nem kellett szerelnünk, de Mario annyira otthonosan mozgott ebben a közegben, hogy feltételezhettük róla, hogy amikor épp nem hercegnőket ment meg, akkor ez lehet a polgári foglalkozása.

Forrás: IGN

Úgy tűnik azonban, hogy Mario az utóbbi években egyre elfoglaltabb lett, a Nintendo számos játékában szerepel, manapság pedig már szinte a csatornák közelébe sem megy. Ezért a japán vállalat frissítette Mario hivatalos bemutatkozó leírását a következőre:

Érdekes egyébként, hogy Mario eredetileg nem vízvezeték szerelő volt, sőt, nem is Mariónak hívták. A karakter 1981-ben mutatkozott be először Jumpman néven a Donkey Kongban, és mivel a játék helyszínéül egy építkezést választottak, ekkor még jobban illeszkedett hozzá az ács szakma.

Ezt követően 1982-ben kapta meg a Mario nevet a Donkey Kong Juniorban, ami abból a szempontból kifejezetten érdekes, hogy ez az egyetlen játék, ahol a karakter ellenségként tűnt fel. Ezt aztán gyorsan el is felejtették, és Mario már a testvére, Luigi oldalán tért vissza az 1983-as Mario Bros.-ban, mint olasz származású amerikai vízvezeték-szerelő, hogy megmentsék New Yorkot a csatornából támadó lényektől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!