Az AMD bedarálta Németországban az Intelt

amd ryzen cpu processzor am4
AMD Ryzen
Vágólapra másolva!
A legnagyobb webáruház már több Ryzen, mint a Core processzort értékesít.
Vágólapra másolva!

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy az AMD idén piacra került Ryzen processzorai nagyon megérik a pénzüket, és éppen ezért is jól fogynak. Viszont eddig nem volt világos, hogy körülbelül mennyi az annyi.

Máris érthető, hogy az Intel miért dobja korán piacra a nyolcadik generációs Core processzorait Forrás: Ingebor / Reddit

Németország legnagyobb informatikai webáruházának statisztikáiból kiderült, hogy az AMD-nek a vártnál messze jobban sikerült befűtenie az Intel talpa alá. Az adatok alapján máris tökéletesen érthető, hogy az asztali számítógépekbe szánt, hetedik generációs Kaby Lake processzorainak januári piacra dobása után miért is kerülnek heteken belül vadiúj, ugyanazon áron sokkal erősebb Intel központi egységek a boltok polcaira.

A fenti grafikon az egymással versengő AMD Ryzen és Intel Core termékcsaládok eladásait mutatja. Idén márciusban a Mindfactory.de által értékesített processzorok 72 százaléka Intel, 28 százaléka pedig AMD volt.

Néhány hónap alatt megdöbbentően eltolódott az arány: az augusztusban az eladott CPU-k

44 százaléka volt Intel, 56 százalék pedig AMD.

A webshop szerint bő egy évtizede nem fordult elő, hogy több AMD, mint Intel processzor fogyott volna. A grafikonon az is látható, hogy az AMD messze legnépszerűbb processzora a középkategóriás Ryzen R5 1600, ami a kiváló ár-érték arányát tekintve egyáltalán nem meglepő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!