A Huawei bemutatta a mobil mesterséges intelligencia jövőjét

huawei, kirin 970
A mobil mesterséges intelligencia egy új dimenziót nyithat az okostelefonos fejlődés terén.
Vágólapra másolva!
A Huawei berlini IFA második napján bemutatta az első, mobil mesterséges intelligencia (AI) platformú processzorát, a Kirin 970-et, és egyúttal megismertette a látogatókat az AI jövőjével kapcsolatos víziójával.
Vágólapra másolva!

A Huawei szerint a mobil mesterséges intelligencia (Mobile AI) egyesíti a készülék (On-device AI) és a felhő mesterséges intelligenciáját – Mobil AI = Készülék AI + Felhő AI. Az intelligens élmény elérése érdekében ugyanis meg kell teremteni a tökéletes összhangot a készülékek és a felhő között.

A mobil mesterséges intelligencia egy új dimenziót nyithat az okostelefonos fejlődés terén. Forrás: Origo

A felhő alapú mesterséges intelligenciát (cloud AI) ugyan már szélesebb körben alkalmazzák, de a felhasználói élmény területén még mindig van hely fejlődésre, a várakozási idő, a stabilitás és a biztonság területein egyaránt.

Kirin 970: 25-ször nagyobb teljesítmény, nyitott platform

A Kirin 970 chip gyorsabban és sokkal kisebb energiaráfordítással képes ugyanazon AI feladatok végrehajtására. A felhasználók így lényegesen hosszabb akkumulátor-időtartamra és gördülékenyebb 3D játékélményre számíthatnak.
A Kirin 970 hajtotta készülékek képesek lesznek valóban megérteni a felhasználókat, támogatják a valós idejű képfelismerést, hang-alapú interakciót és az intelligens fotózás könnyed használatát is biztosítják.
A Kirin 970 támogatja az LTE Cat.18 DL és a Cat.13 UL kapcsolatokat, maximálisan 1.2 Gbps letöltési sebességre képes és

minden szolgáltató hálózatán világszerte lehetővé teszi majd a lehető leggyorsabb letöltést.

Ugyanakkor a technológiai újítások önmagukban nem elegendők a felhasználói élmények forradalmasításához, ezért a Huawei folyamatosan minél több fejlesztővel, tartalommal, szolgáltatásokkal keresi az együttműködést, hogy nagyobb értéket tudjon teremteni a felhasználóknak. A Huawei a Kirin 970-et nyitott platformnak szánja a mobil AI számára, megnyitva a chip-készletet a fejlesztők és partnerek előtt, hogy új és innovatív módokat találhassanak feldolgozási képességeinek.

Az AI-val jön az intelligens készülékek kora

A mesterséges intelligencia korában az intelligens készülékek egyre inkább önmagunk kiterjesztésévé válnak. Hasznos, hatékony, könnyen hozzáférhető információval és szolgáltatásokkal látnak el minket, egyre jobb, megragadóbb élményeket kínálva. A Huawei szerint az AI fogja a következő szintre emelni az okoskészülékek fejlődését, mert nem passzívan reagál a felhasználói igényekre, hanem érzékeli majd a kedvünket és a környezetünket, így proaktívan ajánl majd új módokat arra, hogy kapcsolatba lépjünk a világgal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!