Megjelenési dátumot kapott a Windows 10 őszi gigafrissítése

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
Másfél hónap múlva válik elérhetővé a Fall Creators Update.
Vágólapra másolva!

A Lenovo tegnap véletlenül megszellőztette a dátumot, de most már hivatalos: a Windows 10 idei második gigafrissítése 2017. október 17-én válik elérhetővé a nagyérdemű számára. A Fall Creators Update (Őszi Alkotói Frissítés) első stabil változatának ISO telepítőkészlete a fenti dátumtól kezdve lesz letölthető a Microsoft webhelyéről, ettől a naptól kezdve lehet majd manuálisan kikényszeríteni a meglévő Windows 10 installációk frissítését, és ezen a napon kezdődik meg a frissítés Windows Update-en keresztüli terjesztése.

Forrás: Microsoft

A felhasználók többségének számítógépeire a Windows Update-en keresztül fog eljutni a Windows 10 legújabb változata, de szokás szerint több hullámban válik majd elérhetővé. Lesznek olyanok, akiknek már október 17-én kijelzi majd a Windows Update a gigafrissítés telepíthetőségét, míg mások akár hetekig vagy hónapokig hírét-hamvát sem látják majd, hacsak nem installálják manuálisan a rendszert.

A Windows 10 Fall Creators Update rengeteg kisebb-nagyobb újítást hoz majd, a leleplezésekor már kiderült funkciókon felül kiemelendő még, hogy támogatja a Windows Mixed Reality VR-platformot, kényelmesebben használhatóvá vált a Windows Ink érintőceruzás rendszere, a Feladatkezelőben pedig követhető lesz a GPU és a videomemória kihasználtsága.

A mai bejelentésből az is kiderült, hogy a Fall Creators Update-be bekerül az ALS-ben szenvedő betegeknek tervezett új kisegítő lehetőség, így már tekintettel is vezérelhető lesz az operációs rendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!