Jött egy majdnem új Windows 10 Mobile okostelefon

wileyfox pro windows 10 mobile
Wileyfox Pro
Vágólapra másolva!
A Wileyfox sikeresen átcímkézett és túlárazott egy Archos 50 Cesiumot.
Vágólapra másolva!

A pár éve alakult brit Wileyfox neve valószínűleg kevés hazai vásárlónak cseng ismerősen, pedig egész jó budget telefonokat készít a cég. Az IFA-kiállításra is kilátogatott, a standjánál pedig kipróbálható első Android helyett Windows 10 Mobile rendszert futtató mobilja. Enyhén szólva is meglepő a szoftverválasztás, a telefont lefotózott Ben Wood szerint a Microsoft kereste meg a Wileyfoxot a készülék piacra dobásának az ötletével.

Wileyfox Pro Forrás: Ben Wood / Twitter

A Wileyfox Pro kártyafüggetlenül 250 euróba kerül majd, bő 76 ezer forintért pedig kissé botrányos az ár-érték aránya. Mint Ben Wood twitterén egy kommentelő rámutatott, a készülék egy átcímkézett Archos 50 Cesium, ami majdnem igaz: annyi különbség van a két mobil között, hogy a Wileyfox márkajelzésű modellbe dupla annyi, 2 GB rendszermemória került.

A többi specifikáció azonos: 5 hüvelykes és 1280×720 pixeles kijelző, négymagos processzorú Qualcomm Snapdragon 210 lapkakészlet, 2 / 8 megapixeles kamerák, 2100 milliamperes akku.

A memóriaduplázástól eltekintve szó szerint egy két éves hardverről van szó, a Cesium 50-et eredetileg 2015 augusztusában jelentette be az Archos. Nem világos, hogy mit gondoltak a telefon piacra dobását erőltetett microsoftos vezetők, de az efféle termékek kevesek lesznek a Windows 10 Mobile feltámasztásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!