144 Hz-es panel az Asus gamer laptopjában

asus rog chimera gamer laptop notebook
Természetesen világít is az Asus ROG Chimera klaviatúrája
Vágólapra másolva!
Magas minőségi beállítások mellett is képes futtatni a legújabb játékokat.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az IFA 2017 informatikai kiállítás előtti bejelentési dömping, az NVIDIA videochippel ellátott Acer Switch 7 Black Edition tablet után az Asus is villantott egy kiemelkedő terméket. A ROG Chimera egy vérbeli gamer laptop, a legnagyobb érdekességét a 144 hertzes képfrissítésre képes, NVIDIA G-Sync technológiával kompatibilis kijelzője jelenti.

Természetesen világít is az Asus ROG Chimera klaviatúrája Forrás: Asus

A behemót gépbe 17,3 hüvelykes és 1920×1080 pixeles megjelenítő került, a 7ms GtG válaszidejű panel meghajtásáról egy NVIDIA GeForce GTX 1080 videovezérlő gondoskodik. A processzora sem kutya, egy igény esetén túlhajtható Intel Core i7-7820HK dolgozik benne: négy mag, nyolc futtatói szál, 2.9 – 3.9 GHz-es gyári órajel jellemzi.

Az Asus ROG Chimera további jellegzetes funkciója, hogy USB stickes adapter nélkül,

közvetlenül képes kapcsolódni a vezeték nélküli Xbox One gamepadhez.

Emellett egy dedikált Xbox gomb is található a billentyűzetén, ezt lenyomva elindul a Windows 10-re készült Xbox alkalmazás. A többség számára ez nem tűnik szuper hasznosnak, remélhetően át lehet majd állítani például a böngésző vagy a Steam indítására.

Az Asus egyelőre nem szolgált pontos specifikációkkal, konfigurációkkal, árakkal és megjelenési időkkel. Nyilván nagyon mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki ilyen laptopot szeretne magának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!