A Microsoft befejezi a Windows 10 erőszakos tukmálását

windows 10, frissítés
Ez az a kis bosszantó ablak, ami azt jelzi, hogy a gépünk tárhelyén hamarosan több gigával kevesebb hely van, mint kellene.
Vágólapra másolva!
A redmondi céget sokan bírálták, amiért túl erőszakos módon próbálja rávenni a felhasználókat a Windows 10 operációs rendszer beszerzésére. Ennek azonban vége.
Vágólapra másolva!

A Get Windows 10 applikációnál kevesebb idegesítőbb alkalmazás létezik, ez az apróság volt hivatott előkészíteni a terepet a Windows 7 és 8.1 rendszerek, zökkenőmentes továbbfejlesztéséhez.

Igen ám, de az alkalmazás

a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül töltötte le az új rendszer telepítéséhez szükséges fájlokat, értékes tárhelyet foglalva le a gépeken.

A Microsoft a német fogyasztóvédelem nyomására nemrég bejelentette, hogy véget vet ennek a gyakorlatnak és a továbbfejlesztéshez szükséges adatok ezentúl csak akkor kerülnek letöltésre, ha a felhasználó ezt határozottan jóváhagyja.

Ez az a kis bosszantó ablak, ami azt jelzi, hogy a gépünk tárhelyén több gigával kevesebb hely van, mint kellene. Forrás: Origo

Az automatikus továbbfejlesztés egyébként már több alkalommal okozott problémákat, egyes esetekben a Microsoftot kártérítésre is kötelezték, mivel a telepítés után lelassult számítógépek, már a napi munkavégzést nehezítették vagy akadályozták. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az itthon forgalmazott rendszerek esetében is így jár-e el a cég...

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!