Hardveresen javítja a laptopok hangzását a Dolby

2017.08.29. 12:04

A cég már a hangrendszer alapvető kialakításában is segít a gyártóknak.

Sajnos a laptopok többségének beépített hangszórói elég rosszul szólnak, a rendkívül vékony ultrabookok pedig aztán különösen gyatra minőségű hangot tudnak kiadni magukból. A problémát időnként szoftveres hangzásjavítással próbálják orvosolni a gyártók, de a rossz hardveres kialakítást nagyon ritkán lehet algoritmusokkal ellensúlyozni.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/fizkes/Fizkes

A kaliforniai Dolby Labs most úgy döntött, hogy a hangzásjavító szoftverein kívül hardveres segítséget is nyújt a gyártóknak, hogy azok jobb hangzásvilágú laptopokat dobhassanak piacra. A Dolby már a notebookok hardveres tervezési fázisától kezdve részt vesz a fejlesztésben, hogy a mérnökök egyetlen banánhéjon se csússzanak el.

Elsőként a Huawei vette igénybe a Dolby szolgálatait, a már piacra került MateBook X az egyik legjobb hangzást kínáló laptop a piacon.

A Dolby számos laptopot megvizsgált az új szolgáltatásának elindítása előtt, hogy fényt derítsen a laptopok rossz hangzásának okára. Az alapvetően elbaltázott akusztikai kialakítás mellett a munkatársai olyan problémákkal is találkoztak, hogy két beépített hangszóró eltérő típusú volt, vagy éppen az egyik hangszóró jelentősen halkabb volt a másiknál.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!