Hardveresen javítja a laptopok hangzását a Dolby

Portrait of an attractive woman at table grabbing her head Beautiful Bad News Sparse Computer Student Photography Girls Teenage Girls Women Screaming Error Message Currency Fear Terrified Shouting Shopping Working Studying Beauty Caucasian Ethnicity One P
Portrait of an attractive woman at the table with cup and laptop, book, notebook on it, grabbing her head. Bookshelf at the background, concept photo
Vágólapra másolva!
A cég már a hangrendszer alapvető kialakításában is segít a gyártóknak.
Vágólapra másolva!

Sajnos a laptopok többségének beépített hangszórói elég rosszul szólnak, a rendkívül vékony ultrabookok pedig aztán különösen gyatra minőségű hangot tudnak kiadni magukból. A problémát időnként szoftveres hangzásjavítással próbálják orvosolni a gyártók, de a rossz hardveres kialakítást nagyon ritkán lehet algoritmusokkal ellensúlyozni.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/fizkes/Fizkes

A kaliforniai Dolby Labs most úgy döntött, hogy a hangzásjavító szoftverein kívül hardveres segítséget is nyújt a gyártóknak, hogy azok jobb hangzásvilágú laptopokat dobhassanak piacra. A Dolby már a notebookok hardveres tervezési fázisától kezdve részt vesz a fejlesztésben, hogy a mérnökök egyetlen banánhéjon se csússzanak el.

Elsőként a Huawei vette igénybe a Dolby szolgálatait, a már piacra került MateBook X az egyik legjobb hangzást kínáló laptop a piacon.

A Dolby számos laptopot megvizsgált az új szolgáltatásának elindítása előtt, hogy fényt derítsen a laptopok rossz hangzásának okára. Az alapvetően elbaltázott akusztikai kialakítás mellett a munkatársai olyan problémákkal is találkoztak, hogy két beépített hangszóró eltérő típusú volt, vagy éppen az egyik hangszóró jelentősen halkabb volt a másiknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!