Vágólapra másolva!
Első körben a napfénytetőbe építik majd be a technológiát.
Vágólapra másolva!

Az Audi nem kimondottan az elektromos autóiról híres, egyelőre nem is rendelkezik ilyesmivel a vállalat. Hibrid autókat viszont már kínál, a jelenleg az A3 és a Q7 modellek érhetőek el belső égésű motor + villanymotor kombóval, ezeket a járműveket az e-tron jelzés különbözteti meg a klasszikus modellektől.

Audi A3 Forrás: Audi

Az Audi és az AltaDevices most bejelentették, hogy a frissen tető alá hozott együttműködésüknek köszönhetően napelemeket kaphatnak a jövő elektromos Audijai. A vállalatok mérnökei első körben a napfénytetőbe kívánják beintegrálni a technológiát, az első működő prototípus várhatóan az idei év végére készülhet el. A napenergiából nyert villamos áramot az autó nem létfontosságú rendszereinek működtetésére – például légkondicionálás vagy ülésfűtés– kívánják felhasználni, ezzel növelve a járművek hatótávolságát.

Hosszabb távon az Audi és az AltaDevices szeretnék az autók komplett tetejét beborítani napelemekkel, ezzel növelve a begyűjthető „extra áram" mennyiségét. A sajtóközlemény szerint az AltaDevices felhasználni kívánt napelemei nagyon vékonyak és rugalmasak, jól teljesítenek rosszabb fénykörülmények közt és nagy hőségben, továbbá általánosságban véve rekord hatékonysággal generálnak áramot a napfényből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!