Depresszióteszttel újított a Google

Intim, Egy halom ok, amiért tényleg nehéz nőként egyedül élni, magány szomorúság, egyedüllét, depresszió
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak az Egyesült Államokban válik elérhetővé a funkció.
Vágólapra másolva!

A depresszió egy aránylag gyakori mentális betegség, hazai felmérések szerint a felnőtt lakosság körülbelül 5-7 százaléka szenved a hangulatzavartól. Az Egyesült Államokban sem sokkal jobb a helyzet, élete során a lakosság körülbelül 20 százaléka esik át legalább egy átmeneti depressziós időszakon.

Forrás: Thinkstock

A nemzetközi felmérések során az is nyilvánvaló vált, hogy a depresszióban szenvedő betegek nagyjából felét nem látja szakorvos, pedig tudnának segíteni a problémájuk kezelésében. A Google emiatt most bejelentette, hogy a depresszió kifejezésre mobilon rákereső amerikaiak számára a következő napoktól kezdve megjelenít majd egy kilenc kérdést tartalmazó, mentális állapotfelmérő kérdőívet.

Ezzel természetesen nem kívánja kiváltani a szakorvosi felmérést: a célja pont az, hogy a depressziós tüneteket mutatókat egy orvos felkeresésére buzdítsa.

A kérdőív a széles körben elfogadott PHQ-9 típusú, a kérdőíves projekt során a Google szakmai partnere a mentális problémákkal kapcsolatos segítségnyújtásra és oktatásra szakosodott National Alliance on Mental Illness szervezet volt.

Nem világos, hogy a kérdőív elérhetővé válik-e a jövőben az Egyesült Államokon kívül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!