1,8 millió gigabájt pornót archivált egy Redditelő

Család, Nyílt levél egy férfihoz, aki a pornót választotta a felesége helyett, pornó, pornográfia
Vágólapra másolva!
Pusztán fogyasztóvédelmi célból, az Amazon tárhelyszolgáltatását tesztelte.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban rendszeres időközönként előfordul, hogy a mobilnetet vagy webes tárhelyet kínáló cégek korlátlannak hirdetik a csomagjaikat. Ez jól hangzik, de sok esetben egyszerűen nem igaz, hiszen egy bizonyos leforgalmazott vagy feltöltött adatmennyiség után a szolgáltatók mégis lekorlátozzák az ügyfeleket. Ehhez persze általában kirívóan magas adatmennyiséget kell elérniük, de hát a cégek állították, hogy korlátlan a szolgáltatásuk.

Forrás: Thinkstock

A Reddit legújabb hőse a beaston02 nicknevű felhasználó, aki tesztelni kívánta, hogy az Amazon Drive Unlimited tárhelyszolgáltatás valóban korlátlan kapacitást nyújt-e az előfizetőknek. Ennek érdekében írt néhány szkriptet, amelyek automatikusan rögzítették számos szexkamerás webhely ingyenes közvetítéseit, majd feltöltötték azokat az Amazon tárhelyére.

A kísérlet során beaston02 közel 1,8 petabájtnyi pornót töltött fel az amazonos tárhelyére. Így sem sokkal megfoghatóbb, de 1800 terabájtnyi, azaz 1,8 millió gigabájt videóról van szó.

A becslések szerint nagyjából 293 évig tartana végignézni az összes felvételt.

A kísérletből beaston02 arra a konklúzióra jutott, hogy az Amazon tartotta magát a reklámszövegéhez: ténylegesen korlátlan volt a Drive Unlimited csomagja.

Sajnos már nem lehet előfizetni a szolgáltatásra, a vállalat idén júniusban nyugdíjazta a Drive korlátlan konstrukcióját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!