Elképesztő űrruhát mutatott be Elon Musk

Vágólapra másolva!
Elon Musk űrtechnológiai cége annyira jól halad a fejlesztéssel, hogy már meg is tudták mutatni az első ténylegesen működő űrruhájukat.
Vágólapra másolva!

Elon Musk az Instagramon mutatta meg az első képet a SpaceX fejlesztés alatt alló saját űrruhájáról. A cégvezér igyekezett hangsúlyozni, hogy ez már nem egy koncepció, hanem egy ténylegesen működő példány, ami ráadásul jelen formájában képes kibírni az űrben tapasztalható vákuum nyomásának kétszeresét.

Érdekes, hogy Musk a bejegyzésében kifejezetten megemlíti, hogy hatalmas kihívás volt megtalálni az egyensúlyt a funkció és a kinézet között. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy egy ilyen kritikus elemnél, mint az űrruha, miért merül fel egyáltalán a kinézet, mint fontos prioritás?

Forrás: Elon Musk / Twitter

Erre hivatalos válasz egyelőre nincs, de mivel a SpaceX egy magánvállalkozás, melynek célja, hogy a közeli jövőben nagyobb mennyiségben utaztasson „hétköznapi” embereket az űrbe, vélhetően nagyon fontos a marketing szerepe - egy ilyen menő, sci-fi filmekbe illő űrruha pedig sokkal vonzóbb lehet, mint a hagyományos.

Míg a Boeing egy külsős céggel, a kifejezetten erre szakosodott David Clark Companyval közösen fejleszti saját űrruháját, addig a SpaceX ezt is házon belül végzi, mint ahogy manapság a legtöbb tervezési és gyártási folyamatot, Musk szerint ugyanis így hosszú távon csökkenthetők a költségek és jobban tudják irányítani a folyamatokat.

Musk ígéretei szerint a következő napokban további részleteket és képeket kapunk majd a SpaceX űrruhájáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!