Íme az Intel első nyolcadik generációs processzorai

intel core laptop notebook processzor cpu kaby lake refresh
Hivatalosak az első 8. generációs Intel processzorok, a Kaby Lake Refresh chipeket a szupervékony laptopokba szánja a vállalat
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak a szupervékony laptopokba tervezett egységek váltak hivatalossá.
Vágólapra másolva!

Ígéretéhez híven az Intel ma bemutatta az első nyolcadik generációs Core processzorait, ám kisebb meglepetésre a vállalat egy szót sem szólt a bevallottan ősszel piacra dobni kívánt, asztali számítógépekbe tervezett modellekről. Ezen felül a most bejelentett laptopos chipek nem a Coffee Lake termékcsaládba tartoznak, hanem a Kaby Lake Refresh-be.

Hivatalosak az első 8. generációs Intel processzorok, a Kaby Lake Refresh chipeket a szupervékony laptopokba szánja a vállalat Forrás: Intel

Nem véletlenül: a termékek technikailag a tavalyi Kaby Lake szériába tartoznak, amely a tavalyelőtti Skylake chipek apró frissítése volt.

Ettől függetlenül nincs miért panaszkodni, ugyanis a laptopos Kaby Lake Refresh processzorokban az Intel megduplázta a magok számát: a kétmagos elődjeiktől eltérően az idei CPU-k már négymagosak, ráadásul az aktívan hagyott Hyper-Threadingnek köszönhetően nyolc futtatói szálat kínálnak. Mindegyik 15W TDP-kerettel gazdálkodhat.

ModellCore i7-8650UCore i7-8550UCore i5-8350UCore i5-8250U
Órajel (alap / maximum)1,9 - 4,2 GHz1,8 - 4,0 GHz1,7 - 3,6 GHz1,6 - 3,4 GHz
Magok és szálak száma4 / 84 / 84 / 84 / 8
Gyorsítótár8 MB8 MB6 MB6 MB
Maximum GPU-órajel1150 MHz1150 MHz1100 MHz1100 MHz

Mint fentebb említettük, az Intel beszámolója alapján a nyolcadik generációs processzorai idén ősszel érkeznek meg az asztali számítógépekbe, egy kanadai forgalmazó szerint szeptember közepe táján kezdődhet meg a forgalmazásuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!