Széles körben elérhetővé vált a Google Névjegyek app

google névjegyek android
Google Névjegyek
Vágólapra másolva!
Eddig csak a keresőcég által karbantartott eszközön volt használható.
Vágólapra másolva!

Az androidos okostelefonokra előtelepített névjegykezelők általában megfelelnek a céljukra, azonban a gyártók ritkán frissítik azokat új funkciókkal, javítják a nyilvánvaló hiányosságaikat. Jó hírrel szolgálhatunk a mobiljukon érkezett appal elégedetlenek számára, ugyanis a napokban a Google az összes legalább Android 5.0 rendszert futtató okostelefonra elérhetővé tette a saját fejlesztésű, teljesen ingyenes Névjegyek alkalmazását.

Google Névjegyek Forrás: Google

A Play Áruházból letölthető alkalmazás eddig csak a Pixel, a Nexus, az Android One, továbbá a Play Edition mobilokra volt telepíthető. Világmegváltó megoldásnak nem neveznénk, viszont szorosan integrálták a Gmail webes felületén elérhető Címtárral, így az okostelefonon vagy a webes felületen elvégzett módosítások azonnal szinkronizálódnak.

Ez több szempontból is hasznos: egyrészt a mobilozóknak mindig lesz naprakész biztonsági mentésük az összes névjegyükről, másrészt új készülék beüzemeléskor erőfeszítés nélkül megjelennek a névjegyek a telefonjukon, harmadrészt pedig a webes felületen is megtekinthetőek az ismerősök telefonszámai.

Hasznos még, hogy a Névjegyek alkalmazás képes a telefon háttértárára vagy SIM-jére mentett névjegyeket beazonosítani és átmozgatni a Címtár szolgáltatásba, továbbá a duplikált névjegyekkel is gond nélkül elbánik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!