Már nyakláncon viselhető kamera is létezik

ubiquiti networks frontrow akciókamera
Kerek érintőkijelzőt kapott a Frontrow
Vágólapra másolva!
A Frontrow képes élőben közvetíteni a közösségi hálózatokra.
Vágólapra másolva!

Különleges „akciókamerával" állt elő az Ubiquiti Networks, a Frontrow nevű kütyüt kimondottan nyakba akasztva kell használni. Az nem teljesen kristálytiszta, hogy egész pontosan milyen célra szánja a gyártó, de kémeszköznek semmiképp sem mondanánk, kimondottan feltűnő.

Kerek érintőkijelzőt kapott a Frontrow Forrás: Ubiquiti Networks

Elsősorban a youtuberek vehetik hasznát, amelyet az is alátámasztani látszik, hogy a képek és videók készítése mellett képes élőben közvetíteni a Youtube-ra, a Facebookra, továbbá a Twitterre. További érdekes funkciója a Story Mode, ezt bekapcsolva a Frontrow megadott időközönként készít egy fotót, majd a képeket végül összeilleszti egy videóba.

Az Android rendszerű termék két kamerával rendelkezik: az egyik 5 megapixeles és 85 fokos látószögű, a másik 8 megapixeles és 148 fokos látószögű. Videót mindkettő legfeljebb 1080p@30fps módban képes rögzíteni, a 8 MP-es kamera pedig optikai képstabilizációt is kínál. A Frontrow akkuja maximum 2 órányi videorögzítést, és ennél negyed órával kevesebb élő közvetítést bír ki egy töltéssel.

További érdekesebb specifikációk: 1,96 hüvelykes és 640×572 pixeles kerek érintőkijelző, sztereó hangrögzítés, monó hangszóró, 2 GB memória, 32 GB háttértár, USB-C port gyorstöltési funkcióval, 55 grammos súly.

Nem olcsó mulatság a Frontrow, a gyártó 399 dollárt kér a kameráért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!