Élőben manipulálhatja a videókat a Facebook

2017.08.13. 08:05

Objektumokat tüntethet el és illeszthet a képre a most beszerzett technológiája.

A Deutsche Startups beszámolója alapján a Facebook csendben megvásárolta a német Fayteq nevű startupot. A cég valós idejű videómanipulációs szoftverek fejlesztésére szakosodott, a technológiája akár élő közvetítések esetében is képes objektumokat eltávolítani és illeszteni a képkockákra, plusz igény szerint effektezheti is őket.

Mark ZuckerbergForrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A Facebook mostanra megerősítette a felvásárlás tényét a Mashable-nek, azonban kommentárt nem kívánt fűzni az akvizícióhoz, így nem tisztázott az üzlet miértje. Ettől függetlenül a most beszerzett technológia illeszkedik a napokban saját videóstreamelőt indított Facebook nyilvános termékfejlesztési terveibe, Mark Zuckerberg cége ugyanis a virtuális valóság mellett a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségek kihasználásával is komolyan foglalkozik.

A virtuális valóság és a kiterjesztett valóság közt az a különbség, hogy az előbbi esetében egy teljesen virtuális térbe próbálják helyezi a felhasználót, míg az utóbbi esetében a felhasználói fizikai környezetét egészítik ki virtuális elemekkel. 

A kamerát szeretnénk az első kiterjesztett valóságos platformmá fejleszteni 

– közölte Mark Zuckerberg idén áprilisban a Facebook F8 fejlesztői konferencián.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!