Végre egy Windows a lottómilliárdos geekeknek

microsoft paint windows
Microsoft Paint
Vágólapra másolva!
Csúcskategóriás munkaállomásokra szánják a Windows 10 új változatát.
Vágólapra másolva!

Idén júniusban érkezett néhány pletyka, miszerint a Microsoft bevezethet egy köztes megoldást a kliensoldali PC-kre szánt Windows, és a szerveroldali Windows Server termékei közé. Most hivatalossá vált az új OS: a Windows 10 Pro for Workstations rendszert olyan felhasználóknak szánja a vállalat, akik csúcskategóriás szervereket használnak hétköznapi munkára. Vagy játékra, ha lottómilliárdos geekekről van szó.

Forrás: Origo

A sima Windows 10 Próval összehasonlítva a Windows 10 Pro for Workstations kettő helyett négy fizikai processzort támogat, 2 TB helyett pedig akár 6 TB rendszermemória kezelésére is képes.

Forrás: Microsoft

További érdekesség, hogy az adatvesztés megakadályozása érdekében alapértelmezetten Resilient File System (ReFS) fájlrendszert használ, továbbá támogatja a NVDIMM-N rendszermemóriát is. Ez egy olyan RAM, amelyből áramkimaradás esetén nem törlődik a tartalom. A rendszert futtató gépek egymás közti helyi hálózatos fájlmásolás esetén gyorsabbak lehetnek a szokásosnál.

A Windows 10 Pro for Workstations idén ősszel válik majd elérhetővé, a normál Windows 10-es gépekre érkező Fall Creators Update gigafrissítéssel párhuzamosan.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!