Saját videostreamelő szolgáltatást indít a Disney

disney walt disney twitter felvásárlás
Valószínűleg ez a kép szinte mindenkinek ismerős
Vágólapra másolva!
Ezzel párhuzamosan pedig hoppon marad majd a Netflix az USA-ban.
Vágólapra másolva!

Komoly meglepetéssel rukkolt elő a legújabb negyedéves eredményeinek ismertetésekor a Disney, a vállalat ugyanis 2019-ben saját videostreamelő szolgáltatást fog indítani. A beszámoló szerint a rajtjától kezdve ez lesz a frissen elkészült tartalmainak új otthona az Egyesült Államokban, a rivális streamelőkben nem lesznek elérhetőek az újdonságai.

Forrás: Disney

A Disney-féle tartalmak az Egyesült Államokban jelenleg csak a Netflix segítségével streamelhetőek, így elsőre a Netflix tűnik az ügy nagy vesztesének. Ez nem teljesen igaz, valójában a fogyasztók lesznek a vesztesek, hiszen kénytelenek lesznek egy újabb havidíjas szolgáltatásra előfizetni, ha szeretnék elérni a legújabb Disney és Pixar produkciókat.

Sajnos a Disney tájékoztatása csak első olvasatra tűnik aránylag világosnak, valójában nagyon kevés mindent tisztázott a cég. Többek közt az sem nyilvánvaló, hogy mi lesz a Marvel és a Star Wars márkákhoz kapcsolódó új tartalmakkal: értelemszerű lenne azokat is exkluzívvá tenni a saját szolgáltatásában, éppen ezért is feltűnő, hogy nem esett róluk szó a közleményben.

Egyelőre nem kizárt, hogy a Disney továbbra is hajlandó lesz dobni pár komolyabb csontot a Netflixnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!