Horrorautó járta Virginia útjait

onvezeto autó ford transit virginia tech
Vágólapra másolva!
Elsőre csak egy elszabadult önvezető autónak tűnt a Ford Transit.
Vágólapra másolva!

Bizarr autóval találkozhattak a múlt héten a Virginia állam Arlington megyéjében közlekedők. Elsőre abszolút semmi feltűnő sem volt a szürke és jelöletlen Ford Transitban, a többség valószínűleg csak rövid gondolkodás után jött rá, hogy mi nem klappol vele: sofőr nélkül járja az utakat.

Ez önmagában annyira nem meglepő, elvégre számos cég tesztel önvezető autókat az Egyesült Államok közútjain. Sokan persze felháborodtak a jelenségen, szó szerint jogosan, hiszen illegális sofőr nélkül csak úgy a szélnek ereszteni a járműveket.

A helyi ARLNow hírportál be is számolt a furcsaságról, majd később az NBC 4 csatorna közlekedési riporterének sikerült levadásznia az autót egy piros lámpánál.

Komoly meglepetés érte, mikor bekukkantott a szélvédőn, és meglátta, hogy a vezetőoldali ülésből emberi karok és lábak álltak ki.

Mindig is volt sofőr az autóban, csak épp

vezetőoldali ülésnek álcázták.

Ebben azért van valami nagyon nyugtalanító.

Sajnos a kísérteties figura nem kívánt nyilatkozni Adam Tuss riporternek, pedig az még a „hé haver, a hírektől vagyok" szöveggel is próbálta kondicionálni a vonakodó riportalanyt.

Mostanra fény derült a rejtélyre: az autó a Virginia Tech egyetem tulajdona, a felsőoktatási intézmény közlekedéskutatással foglalkozó kara végzett valamiféle kísérletet a Forddal. Nem árulták el, hogy ehhez miért kellett „csökkenteni a sofőr láthatóságát", de nyilván ez is a kísérlet szerves része volt, talán idővel publikálják majd a vonatkozó kutatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!