Földre parancsolták az amerikai hadsereg DJI drónjait

dji spark quadrocopter drón
Mindenki kedvenc hobbidrónja lenne a DJI Spark
Vágólapra másolva!
Nem részletezett biztonsági aggodalmak állnak a háttérben.
Vágólapra másolva!

A dróntervező cégek közül talán a DJI nevét ismerik a legtöbben, a hobbisták és a vállalatok mellett még kormányszervek is szívesen vásárolják a kínai gyártó termékeit. A kormányszervek körébe beleértendő az Egyesült Államok hadserege is, sőt: mint kiderült, a sereg fogyasztói piacról vásárolt drónjainak többsége DJI márkájú.

DJI Spark Forrás: DJI

Az sUAS News hírportálnak (via ÜberGizmo) köszönhetően kiderült, hogy a közelmúltban számos kérdés felmerült a DJI drónok szoftveres biztonságával kapcsolatban, ennek következtében a múlt héten a hadsereg egy váratlanul kiadott parancsban felfüggesztette az összes DJI-től származó hardver és szoftver használatát. A kiszivárogtatott parancs valódiságát időközben megerősítette a sereg egyik szóvivője, azonban érdemi kommentárt egyelőre nem kívánt fűzni hozzá.

A dokumentum és a szóvivő beszámolója alapján az elmúlt időszakban a hadseregnek számos a DJI termékeit érintő potenciális sebezhetőség jutott a tudomására. A parancsot elővigyázatossági célból adták ki, amíg nem sikerül tisztázni az esetleges biztonsági problémák létezését és természetét.

A DJI egyesült államokbeli leányvállalatát is váratlanul érte a fejlemény, Michael Perry PR-vezető szerint a hadsereg nem kereste meg a céget az aggodalmaival. A DJI bármely szervezettel hajlandó együttműködni, amelynek kérdései támadnak a termékeinek kiberbiztonságával kapcsolatban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!