Képeken a szuperolcsó Nokia 2 mobil

nokia 2 android okostelefon
Nokia 2
Vágólapra másolva!
Végletekig belépőkategóriásnak ígérkezik a készülék.
Vágólapra másolva!

Már hetek óta csiripelik a madarak, hogy a Nokia egy abszolút belépőkategóriás telefonnal készül bővíteni a kínálatát, a termék talán a csúcsmobiljával együtt mutatkozhat majd be a hónap közepén. A Nokia 2-ről egyelőre kevés megbízható információ áll rendelkezésre, ám a hétvégén legalább a létezését sikerült ténylegesen megerősíteni, az Egyesült Államok távközlési hatósága ugyanis kiszivárogtatta a weblapján keresztül.

Nokia 2 Forrás: FCC

Sajnos kevés minden derült ki az FCC dokumentumaiból, a szervezet csak a rádiós berendezéseinek szabványtartását vizsgálta. Annyi biztos, hogy támogatja az LTE-hálózatokat, az ac-szabványt, nem kompatibilis Wi-Fi-vezérlője pedig csak 2,4 GHz-en működik. A készülék méreteit is lemérte a hatóság illetékese, amelyek alapján igaznak tűnik a korábbi pletyka, hogy 4,5–5,0 hüvelykes érintőkijelző került a mobilba.

Nokia 2 Forrás: FCC

A további pletykált és spekulált specifikációk: 720p-s kijelzőfelbontás, Qualcomm Snapdragon 212 lapkakészlet, 1 GB memória, 8 GB bővíthető háttértár, 5-8 megapixeles kamerák.

Ha tényleg a fenti hardverekkel kerül piacra a telefon, akkor kártyafüggetlenül olyan bruttó 30 ezer forint környéki vételi árra lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!