Büntetést kapnak az instabil androidos appok

Pokemon GO usa
NEW YORK, NY - JULY 13: People play Pokemon GO game in New York City, NY on July 13, 2016. Pokemon Go is a free-to-play location-based augmented reality mobile game which allows players to capture, battle, and train virtual Pokemon who appear throughout the real world. Pokemon Go was rolled out to iPhone and Android smartphone users in the United States, Australia and New Zealand on July 6. Volkan Furuncu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Már nem csak kulcsszavak és értékelések alapján rendez a Play Áruház keresője.
Vágólapra másolva!

Komoly kihívást jelenthet igazán jó célszoftvereket találni az Android hivatalos piacterén. Ha valamilyen specifikus probléma megoldására kellene egy alkalmazás, akkor a Play Áruház keresője helyett inkább magát a Google-t érdemes használni, a programajánló cikkek átvizsgálása messze hatékonyabb lehet.

A kép csak illusztráció, de tényleg nehéz munka lehet megtalálni a jó appokat a Play Áruházban Forrás: AFP/Anadolu Agency/Volkan Furuncu

Érthető módon a Google szeretné egy kicsit jobbá tenni a Play Áruház saját keresőjét, a háttérbe tolni az alacsony minőségű alkalmazásokat. Ennek keretében finomodott a keresési találatok összeállításának módja: már nem csak a megadott keresési kulcsszavakkal való relevancia és a felhasználói értékelések számítanak a rangsoroláskor, hanem számos az alkalmazásokról begyűjtött egyéb statisztika is közrejátszik.

Az új információk kétféle csoportba sorolhatóak. Egy részük technikai jellegű, például sokat számít, hogy mennyire stabil az alkalmazás. A másik felük a felhasználói szokások alapján próbálja megítélni az appokat, azaz hányszor nyitják meg, és mennyi ideig használják azokat a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!