Megállt a Windows 10 terjedése

windows 10 fall update
Az őszi update
Vágólapra másolva!
Már a játékosok körében sem nő a piaci részesedése.
Vágólapra másolva!

A kiadása utáni első néhány hónapban futótűként terjedt a Windows 10, ami persze jókora részben annak volt köszönhető, hogy a Windows 7 és 8.1 rendszerekről egy éven keresztül ingyen lehetett frissíteni rá. Igazság szerint nem csak lehetett, hanem szinte muszáj volt: a Microsoft által a kérdéses rendszerekre telepített nyaggatóprogram elég hatékonyan gondoskodott arról, hogy így vagy úgy, de felkerüljön a legújabb Windows a PC-kre.

Forrás: Twitter

Az első egy év után gyorsan lassulni kezdett a Windows 10 terjedése, ezen kevesen lepődtek meg, borítékolható volt a jelenség. Ami viszont már kissé kellemetlen a Microsoft számára, hogy az elmúlt hónapokban alig változott valamit a Windows 10 piaci részesedése, ráadásul már a játékosok körében is megállt a terjedése, pedig a gamerek annak idején kiemelkedően gyorsan kezdtek el frissítgetni rá.

Erre a Steam legújabb hardveres-szoftveres felmérése mutatott rá, az adatok alapján júliusban elhanyagolható mértékben csökkent a Windows 10 használati aránya,

a 32 és 64 bites változatainak kombinált részesedése 51,23 százalékról 50,49 százalékra esett.

Ezzel szemben a 64 bites Windows 7 részesedése 0,86 százalékkal 32,91 százalékra nőtt a kérdéses időszakban.

A NetMarketShare nemzetközi statisztikái alapján júliusban a számítógépek 27,63 százalékán futott Windows 10, a piacvezető operációs rendszer 48,91 százalékkal továbbra is a Windows 7 volt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!