Összeboronálható lesz a mobilokkal a Windows 10

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
A legújabb Windows-előzetest használók már tesztelhetik a linkmegosztást.
Vágólapra másolva!

Szokásához híven ezen a héten is újabb Windows 10 Insider Preview előzetessel jelentkezett a Microsoft. A build 16251 jelű kiadás legnagyobb érdekessége, hogy Android és Apple iOS rendszerű mobilokkal is összeköthető, egy szintén korai tesztfázisban lévő mobilapp telepítése után a felhasználók átküldhetik a Windows 10 értesítési központjába az éppen megtekintett weblap linkjét.

Microsoft Surface Laptop Forrás: Microsoft

Mindez persze csak a kezdet. A Microsoft tervei szerint a jövőben az új megosztási funkcióval fájlok és egyéb adatok, továbbá a Vágólap tartalma is átküldözgethető lesz a Windows 10-es számítógépek és az okostelefonok között.

A funkcionalitást hasznosnak találóknak szerencsére nem kell megvárniuk, hogy a Microsoft elkészüljön a Windows 10-be közvetlenül beépített megoldással, már évek óta léteznek a fenti célokra különféle szolgáltatások. Ilyen például a Pushbullet, amellyel nem csak üzenetek és állományok küldözgethetőek át a PC-k és a telefonok közöttt, de többek közt még SMS-ezést is lehetővé tesz a számítógépről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!