Ingyenes antivírus a Kaspersky-től

kaspersky free vírusirtó antivírus vírusvédelem
A Kaspersky Free-ben ugyanaz a vírusvédelmi motor dolgozik, mint a vállalat fizetős termékeiben
Vágólapra másolva!
A riválisokkal ellentétben ez nem adja el a felhasználói adatokat.
Vágólapra másolva!

Félhetnek a megszokott ingyenes vírusvédelmek készítői, ugyanis a kiváló védelmi szoftvereiről híres orosz Kaspersky Lab bejelentette a saját ingyenes vírusirtóját. A Kaspersky Free az európai régióban hivatalosan még nem érhető el, így például magyar kezelőfelülettel elvileg még nem használható, ám ettől független bárki letöltheti és telepítheti.

A Kaspersky Free-ben ugyanaz a vírusvédelmi motor dolgozik, mint a vállalat fizetős termékeiben Forrás: Kaspersky

A Kaspersky Free legfontosabb előnye, hogy a vállalat fizetős védelmi megoldásaiban is használt védelmi motor működik benne, méghozzá megkötések nélkül. További nagy érdekesség, hogy a vállalat tisztán promóciós terméknek szánja: a sokkal több funkcióval rendelkező, fizetős védelmi megoldásait kívánja eladni vele, közvetlenül nem próbál meg bevételhez jutni az ingyenes szoftveréből.

Ez azért fontos, mert a tipikus ingyenes antivírusokkal ellentétben a Kaspersky Free nem jelenít meg klasszikus hirdetéseket, továbbá nem értékesít anonimizált felhasználói információkat.

A Kaspersky Free tisztán egy vírusirtó, így a vállalat fizetős megoldásaitól eltérően nem kínál például tűzfalat, szülői felügyeleti eszközt, vagy éppen netbankoláskor használható védelmet. Ennek annyi előnye van, hogy a termék jóval kisebb erőforrásigényű a Kaspersky fizetős szoftvereinél, a működése kevésbé hat ki a PC általános működési teljesítményére.

Az érdeklődők innen tölthetik le a Kaspersky Free antivírust.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!