Kevesen tudnak a Gmail egyik hasznos funkciójáról

This is becoming too hard to handle Beautiful Real People Computer Using Computer Businesswoman One Woman Only Only Women One Young Woman Only Young Women Women Females Adults Only Surfing the Net Cramp Burning the Candle at Both Ends E-Mail Headache Pain
Cropped shot of a young businesswoman looking stressed out while working in an office
Vágólapra másolva!
Jó ideje letilthatóak már a bosszantó körleveles beszélgetések.
Vágólapra másolva!

A Gmail levelezőt személyes célokra használók talán még nem találkoztak a problémával, ám a vállalati levelezést a Google G Suite szolgáltatással („céges Gmail") megoldott cégek munkavállalóit valószínűleg néhányszor már felbosszantották a kollégák körleveles beszélgetései.

Forrás: Getty Images/PeopleImages.com

Arról van szó, mikor valamilyen oknál fogva egy alkalmazott küld egy levelet arra a céges e-mail címre, amelyik a kapott leveleket továbbítja a vállalat minden egyes alkalmazottjának postafiókjába. A probléma az, hogy az efféle esetek többségében általában elég közvetlenül feladónak válaszolni, de a kollégák egy része ehelyett szintén a levelezési listára küldi a mondanivalóját – sőt: gyakran chatelni kezdenek egymással –, közben pedig mindenki megkapja az e-mailjeiket.

Mint a Wired munkatársa most felfedezte, a Gmail régóta lehetőséget ad az efféle beszélgetések lenémítására, csak egyrészt kissé el lett dugva az opció, másrészt pedig a kifejezően Mute névre keresztelt funkciót a magyar nyelvű felületen valamiért Lezárásnak fordították.

A használata nagyon egyszerű: nyissuk meg a bosszantó levélváltást, majd kattintsunk a felső menüsorban lévő Továbbiak gombra, és ott válasszuk a Lezárás opciót. Ezzel archiválásra kerül a beszélgetés, az újabb és újabb beérkező levelek pedig automatikusan olvasottá válnak. Nem érkezik róluk értesítés, és nem jelennek meg a Beérkező levelek mappában sem.

Természetesen a mobilos Gmail appban is elérhető a Lezárás, a beszélgetés megnyitása után a hamburger menüben kell keresni a menüpontot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!