Elkeseredetten harcol a PS4-hackerekkel a Sony

Sony, PlayStation, PS4
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a konzol szoftverfejlesztői készlete, online hadiösvényre lépett a cég.
Vágólapra másolva!

Az Ars Technica beszámolója alapján pár héttel ezelőtt egy magát Kromemods-nak nevező személy kiszivárogtatta az internetre a Sony PlayStation 4 szoftverfejlesztői készletét. A kérdéses csomag a nevéből sejthetően a játékfejlesztőknek készült, a számukra szükséges eszközök mellett pedig a konzol részletes hardveres és szoftveres dokumentációját is tartalmazza.

Sony PlayStation 4 Forrás: Origo

A szivárgás elsőre csak kellemetlenségnek tűnik, azonban ennél többről van szó: a részletes belsős információk birtokában a hackereknek ezerszer jobb esélyük van feltörni a PlayStation 4 operációs rendszerét, így például lehetővé tehetnék a konzolra készült játékok kalózkodását is.

Jelen pillanatban sem a Sony PlayStation 4-en, sem pedig az Microsoft Xbox One-on nem lehet warezolt játékokat futtatni.

Az operációs rendszer biztonságának szavatolása abszolút kulcsfontosságú a Sony számára, így agresszív hadjáratot indított az állományok eltüntetése érdekében: töröltette a kiszivárgott fájlokat az internetes tárhelyszolgáltatókkal, közben pedig a webhelyekre kirakott letöltési linkeket is eltávolíttatta.

Mostanra olyan méreteket öltött a cég hadjárata, hogy még szivárgással kapcsolatos online beszélgetéseket is megpróbálja eltüntetni az internetről. A feltételezések szerint ezzel nem a szólásszabadságot próbálja lábbal tiporni a cég, inkább arról lehet szó, hogy kulcsszavak detektálásakor akcióba lépő, automatizált rendszerrel küldözgeti ki a törlési kérelmeket a webhelyeknek.

Jó kérdés, hogy mennyit ér a Sony vehemens akciója, mostanra már kiszabadult a palackból a szellem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!