Eláraszthatják a piacot a jóárasított videokártyák

corsair t1 race irodai szék gamer játékos
Corsair T1 Race
Vágólapra másolva!
A jelek szerint egyre több Ethereum-bányász készül megszabadulni a kollekciójától.
Vágólapra másolva!

A középkategóriás gamer számítógépet építeni kívánók legnagyobb bánatára az elmúlt nagyjából három hónapban igencsak nehéz volt videokártyát találni a kérdéses konfigurációkba. Az Ethereum kriptopénzt bányászók világszerte raklapszámra vásárolták az AMD Radeon RX 570 / 580, továbbá az NVIDIA GeForce GTX 1060 / 1070 modelleket, ugyanis a grafikus vezérlőkkel messze hatékonyabban lehet előállítani az Ethereumot, mint a PC-k processzoraival.

Forrás: Corsair

Most nagyon úgy tűnik, hogy vége az őrületnek. Csúcspontján az Ethereum árfolyama elérte a 400 dollárt, azonban június közepétől elkezdett észszerűbbé válni a helyzet, mostanra elég stabilan 200 dollár körüli magasságba csökkent a kriptovaluta értéke.

Ezzel párhuzamosan a kriptopénz előállítási sajátosságaiból fakadóan egyre nehezebb az Ethereum létrehozása is, így

elkezdtek rájönni a bányászok, hogy ilyen árfolyam mellett nem csak profitot nem fognak termelni a videokártyáik, de még az árukat sem lesznek képesek visszahozni.

Az online apróhirdetéses portálokon való tevékenységek alapján úgy tűnik, hogy hamarosan beindulhat az eladási dömping, a bányászok nagy mennyiségben piacra dobhatják a néhány hónapos videokártyáikat. Ennek hatására túlkínálat alakulhat ki a piacon, ami komoly árversenyt eredményezhet az eladók között, így a résen lévő gamerek várhatóan komolyan jóárasított videokártyákat vehetnek majd maguknak a közeljövőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!