Saját okostelefonon dolgozik a Facebook?

Facebook mobil lány fotó szelfi
Vágólapra másolva!
Cserélhetőek lehetnek a készülék főbb hardverelemei.
Vágólapra másolva!

Olvasóink egy tábora biztosan hallott a Google által tavaly szeptemberben elkaszált Project Aráról. A kezdeményezésről keretében a vállalat egy olyan okostelefont kívánt kifejleszteni, amely fő hardverelemei könnyen ki- és bepattinthatóak lettek volna, így például a mobilozók szabadon lecserélhették volna a hátlapi kamerát a telefonjukban, vagy éppen gyorsabbra cserélhették volna az alapvető működéséért felelős komponenseket.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung

A Facebook nemrég beadott egy érdekes szabadalmi kérvényt, ami egy olyan cserélhető modulokból álló eszközt ír le, amelyet például telefonként is lehetne használni. A kérvényért konkrétan a vállalat „Building 8" csapata a felelős, amely a hivatalos leírása szerint „kategóriateremtő" fogyasztóelektronikai hardverek fejlesztésével foglalkozik.

Mit ad Isten, a Project Ara kikukázása után a terméken dolgozó mérnökök jókora tábora

pont a közösségi hálózat Building 8 csapatába ment dolgozni.

Természetesen a Facebook mobiljával kapcsolatos találgatásokat egyelőre erős fenntartásokkal kell kezelni. A vállalat 2013-ban már megpróbálkozott egy „saját" mobil piacra dobásával, ám a HTC First orbitális bukás lett, pár hónap alatt el is tűnt a süllyesztőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!