Feltűnőbb lett az Android vírusvédelme

galaxy s4 nézeget
Samsung's new Galaxy S4 is seen during its unveiling on March 14, 2013 at Radio City Music Hall in New York. The slim, feature-rich Galaxy S4 was introduced as Samsung's new champion in the fiercely competitive smartphone arena, scheduled to roll out in 155 countries in late April. AFP PHOTO / Don EMMERT / AFP / AFO / DON EMMERT
Vágólapra másolva!
Hamarosan a Play Áruházban is ellenőrizhető lesz az állapota.
Vágólapra másolva!

Kevesen tudják, de a 2012-ben kiadott Android 4.2 óta található beépített vírusvédelem a Google mobilos operációs rendszerében. Az Alkalmazás-ellenőrzés funkció nem definíciófájlokkal naponta többször frissített, aktív védelemmel rendelkező antivírus, csak a már installált alkalmazásokat nézi át rendszeresen, és letörli a készülékekről az ismert rosszindulatú appokat.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Don Emmert

A közelmúltban csendben elkezdett csordogálni az androidos eszközökre a Play Szolgáltatások 11-es változata, amelyben frissült az Alkalmazás-ellenőrzés funkció állapotának ellenőrzésére kitalált felület. A státusz megtekintéséhez a Google-beállítások alkalmazást kell megnyitni, majd ott a Védelem → Alkalmazás-ellenőrzés menüt kell választani. A felület mostantól egyértelműen közli, hogy jónak tűnik-e az eszköz biztonsági állapota.

Már közli az Alkalmazás-ellenőrzés, hogy jónak találja-e a mobil biztonsági állapotát Forrás: Origo

Ami ennél érdekesebb, hogy valamikor a közeli jövőben a Play Áruház felületén is feltűnik majd a funkció: elméletileg egy kártyán lesz olvasható, hogy a szolgáltatás észlelt-e bármiféle rosszindulatú alkalmazást a készüléken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!