Csődöt mondhatnak segélyhíváskor a mobilok

Travel Bus Accident in Muenchberg A9 motoway crash TRANSPORT car accident
Fire fighters and emergency services can be seen at the motorway A9 near Muenchberg, Germany, 3 July 2017. According to the newest information available a travel bus collided with a truck and caught fire. Photo: News5 / Fricke/NEWS5/dpa
Vágólapra másolva!
A hírek szerint nem csak a OnePlus 5-öt érinti a súlyos hiba.
Vágólapra másolva!

Nem létezik jó időpont arra, hogy okostelefonunk beadja a kulcsot; csupán az a kérdés, hogy mennyire rosszkor kezd el rakoncátlankodni. A lehető legrosszabb alkalmak egyike, mikor épp segélyhívást próbálunk kezdeményezni, elméletileg ilyenkor a telefon leejtése, vagy az akku lemerülése jelenthetik a legnagyobb problémát.

A kép csak illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/News5 / Fricke

Most kiderült, hogy valójában ennél több malőr is adódhat. A OnePlus 5 telefonnal rendelkező Nick Morelli jóvoltából kiderült, hogy

a mobilok akár újra is indulhatnak a segélyhívószám tárcsázásakor.

Erre akkor jött rá, mikor egy seattle-i raktártüzet próbált jelenteni a tűzoltóknak.

Röviddel a fenti videójának felbukkanása után kiderült, hogy a probléma nem csak a OnePlus 5 esetében állhat fenn, állítólag egyes Asus Zenfone 3 és Motorola Moto G5 modellek esetében is tapasztaltak már hasonló problémát a tulajok.

A jelenlegi feltételezések szerint a hiba oka, hogy a készülékeken futó egyéni tárcsázóprogramok bugosak, nem kommunikálnak megfelelően az Android tárcsázást végző komponensével.

A OnePlus természetesen vizsgálja a problémát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!