Álom marad a számítógépes Android?

jide remix os android
Befellegzett az Androidot a számítógépeken használhatóvá tett Remix OS-nek
Vágólapra másolva!
Befejeződött a rendkívül ígéretes Remix OS fejlesztése.
Vágólapra másolva!

Röviddel az Android megjelenése után felmerült az ötlet, hogy talán érdemes lenne számítógépekre is eljuttatni a Google rendszerét, bizonyos felhasználók számára remek alternatíva lehetne a megszokott operációs rendszerek helyett. A konkrét implementációs kísérletek a fejlesztők kezdeti lelkesedésének lelohadása után gyorsan eltűntek a süllyesztőben, azonban a Jide nevű vállalat által két éve bemutatott Remix OS több oknál fogva is ígéretes volt.

Befellegzett az Androidot a számítógépeken használhatóvá tett Remix OS-nek Forrás: Jide

A Jide nyilvánvalóvá tette, hogy a Remix OS ugyan ingyen letölthető és használható, ám ettől még van mögötte üzleti modell, eszközgyártóknak kívánja licencelni a szoftvert. Emellett a cég nagy hangsúlyt fektetett az Android felületének testre szabására is, hogy könnyen és hatékonyan használható legyen a számítógépeken, így például volt benne Tálca, és szimultán több futó alkalmazás is lehetett a kijelzőn.

A cég most közölte (via 9to5Google), hogy befejeződött a Remix OS fejlesztése. Gigantikus sikerré nem vált, viszont időközben rengeteg vállalat kereste meg fejlesztési igényekkel a Jide-ot, így mostantól a kérdéses ügyfelek kiszolgálására fordítja az összes erőforrását, és magára hagyja a fogyasztói piacot.

A bejelentés alapján a Remix OS nem kap több frissítést, a rendszerrel előtelepített eszközöket beszerzett fogyasztók pedig hoppon maradtak. A cég csak annyit ígért, hogy a webshopjukból még kiszállítatlan terméket rendelt ügyfelek, továbbá az elkaszált kickstarteres projektjeit támogatottak a jövő hónap közepétől kezdve automatikusan visszakapják majd a pénzüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!