Késhetnek az idei iPhone mobilok?

apple iphone 8 dummy unit
Gyári CAD-fájlok alapján készült az Apple iPhone 8 házának bemutatódarabja
Vágólapra másolva!
A csúcsmodell tömeggyártása állítólag csak az év végén kezdődhet meg.
Vágólapra másolva!

Egyre furcsább pletykák érkeznek az idei iPhone mobilok kapcsán. Pár nappal ezelőtt iparági források arról pletykáltak, hogy az Apple még nem véglegesítette a csúcsmodell hardverét, ráadásul kellemetlen szoftveres gondokkal is küzd a készülék, így mostanra kisebb pánik lett úrrá a fejlesztői csapat tagjain, kezdenek erősen kifutni az időből.

Forrás: OnLeaks

A kínai Economic Daily News friss információkkal szolgált a témában. A lap értesülései szerint összesen három új iPhone-t mutat majd be idén az Apple: a 4,7 hüvelykes iPhone 7s-t, az 5,5 hüvelykes iPhone 7s Plus-t, továbbá a teljesen új kinézetet kapott, OLED-kijelzős iPhone 8 csúcsmodellt

A források szerint az iPhone 7s és az iPhone 7s Plus gyártása a szokásoshoz képest olyan egy-két hónappal később, augusztus során fog beindulni. Ami ennél sokkal nagyobb probléma, hogy az iPhone 8 tömeggyártása talán csak novemberben vagy decemberben kezdődhet.

Amennyiben ez igaz, akkor egyáltalán nem biztos, hogy még idén széles körben elérhetővé válhat az Apple csúcsmobilja.

A tömeggyártás csúszásának hátterében állítólag az áll, hogy az iPhone-okat gyártó Foxconn és Pegatron gyártósorai egyelőre elfogadhatatlanul magas selejtarányt produkálnak, a technikai problémák elhárításáig nem lehet beindítani a nagybani termelést.

A Foxconn és a Pegatron nem kívánták kommentálni az Economic Daily News értesüléseit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!