Hamisítják az AMD Ryzen processzorokat

hamisitott amd ryzen processzor cpu
Íme egy hamisított AMD Ryzen. A képre kattintva jobban látszik az Intel Celeron sapkájára ráhúzott matrica
Vágólapra másolva!
Véletlenül is legitim vásárlóknál landolhatnak a kamu termékek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban számos beszámoló érkezett arról, hogy a fogyasztók hamisított AMD Ryzen 5 és Ryzen 7 processzorokat kaptak többek közt az Amazon és az eBay egyes eladóitól. Egyelőre nem világos, hogy milyen méretű csalásról van szó, azonban ezek az esetek remek emlékeztetőként szolgálnak, hogy vadiúj processzort csak megbízható számítástechnikai bolttól érdemes vásárolni, gyárilag lezárt csomagolásban.

Íme egy hamisított AMD Ryzen. A képre kattintva jobban látszik az Intel Celeron sapkájára ráhúzott matrica Forrás: Reddit

A leírás alapján a csalók elsőként valódi Ryzen processzorokat vásárolnak, majd a dobozukba betesznek valamiféle régi processzort. A „csereprocesszor" tetejére persze ráhúznak egy meggyőző kinézetű matricát, hogy megfelelőek legyenek a grafikák és a feliratok a CPU sapkáján. Ezután visszateszik a hamis processzort egy másik hűtő társaságában az eredeti dobozba, és óvatosan visszazárják a csomagolást.

A hírek alapján jelen esetben régi Intel Celeron processzorokat matricáznak át a csalók.

Ezután két dolog történhet: vagy eladják ők maguk a hamis termékeket az interneten, vagy visszaküldik azokat az eladónak a pénzvisszafizetési garanciával való visszaélés érdekében. Amennyiben az eladó nem veszi észre a turpisságot, akkor könnyen elképzelhető, hogy saját maga fogja újból értékesíteni a kamu Ryzeneket.

A pórul járt vásárlóknak az utóbbi esetben kellemetlenséget okozhat elhitetniük az eladókkal, hogy tényleg hamisított holmit kaptak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!