Új módon próbálhatják előrendelésre bírni a gamereket?

need for speed payback videojáték autóverseny
A Need for Speed Payback egyik promóciós képe
Vágólapra másolva!
Exkluzív grafikai effektet is kapnak az új Need for Speedet előre megvásárlók.
Vágólapra másolva!

A videojátékok előrendelése egyáltalán nem új találmány, azonban az elmúlt években a játékkiadók elkezdtek mindent megtenni annak érdekében, hogy akár hónapokkal a megjelenésük előtt eladják a termékeiket. Ennek érdekében exkluzív apróságokkal próbálják előrendelésre bírni a gamereket, például a normál játék során nem megszerezhető tárgyakat, vagy extra játékbeli pénzt kapnak. Újabban már a megjelenés előtti napokban való korai hozzáférés sem szokatlan.

A Need for Speed Payback egyik promóciós képe Forrás: EA

Rendkívül fogyasztóellenes praktikáról van szó, hiszen a független tesztek megjelenése előtt a vásárlók egyszerűen nem tudhatják, hogy mit kapnak a pénzükért cserébe, megéri-e az árát az adott játék. További érdekes pszichológiai jelenség, hogy ha rosszul sikerül a játék, akkor az előrendelők néha pusztán azért is hajlandóak harciasan megvédeni az előrendelt terméket, hogy ne tűnjenek palimaraknak, ne érezzék átvere magukat.

Forrás: EA

Most kiderült, hogy a szokásos apróságok mellett az EA nagy csendben furcsa extrát talált ki a novemberben megjelenő Need for Speed Payback árkád autóversenyzős játékot előrendelők számára:

normál szürkés helyett platinakék árnyalatú kerékfüstöt kapnak.

Ez önmagában még hagyján, igazán nem a világ vége. Inkább az alapvető ötlet nyilvánvaló továbbfejlesztési lehetősége az aggasztó, miszerint a jövőben esetleg szebb grafika ígéretével próbálhatják meg előrendelésre bírni a játékosokat. Csak reménykedhetnek a gamerek, hogy nem jut el idáig az ipar.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!