Reklámokat jelenít meg a HTC mobilok billentyűzete

htc desire 10 pro mediatek ujjlenyomat-olvasó kamera
HTC Desire 10 Pro
Vágólapra másolva!
Szerencsére csak véletlenül, már készül a program javított verziója.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok többsége tele van márkafüggő gyári alkalmazásokkal, amelyeket sok esetben le sem lehet teljesen irtani a mobilokról. Ezek az appok általában két okból kerülnek fel a készülékekre: vagy fizetett valaki az előtelepítésükért a gyártónak, vagy a gyártó illetékesei úgy ítélték meg, hogy jobbá teszik a felhasználói élményt.

HTC Desire 10 Pro Forrás: HTC

Az utóbbi kategóriába tartoznak a billentyűzetek, az Android saját klaviatúráját a gyártók rutinszerűen lecserélik egy saját márkanév alatt futó, de általában harmadik fél által fejlesztett megoldásra. A HTC most kellemetlen problémába futott bele: egyes telefonjain hirdetéseket kezdett megjeleníteni a TouchPal Keyboard for HTC gyári klaviatúra, és pénzt kér a mobilozóktól a hirdetések kikapcsolásáért.

Az érintett mobilozók persze alaposan kiakadtak, hiszen felháborító, hogy a készülékeik gyári billentyűzete megpróbálja lehúzni őket némi apróval. A HTC mostanra megerősítette, hogy nem szándékos akcióról van szó, és kapcsolatba lépett a klaviatúrát „beszállító" TouchPal Keyboard fejlesztőivel az ügyfeleit érintő malőr minél gyorsabb megoldása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!